Parabellum Nord Förlag


Barnboksprat om Kära Döden

"Om du liksom jag arbetar i skola har du här ett guldmaterial att diskutera kring när det gäller döden." Det skriver Veroniqa Sjöqvist för Barnboksprat om boken Kära Döden.

Barnboksprat

Expressen om Kära Döden

Nils Forsberg på Expressen tycker Kära Döden skulle varit värd en Augustnominering.

Expressen

Lyckad och lycklig releasefest för Kära Döden

Vi vill tacka alla som bidrog till en mycket lyckad releasefest för barn- och ungdomsboken Kära Döden i onsdags kväll. Bysis Bok & Papper på Hornsgatan i Stockholm var fullt av folk, vid 100 besökare slutade vi räkna…

Så tack författarna; Anna och Patty, och alla underbara besökare. Trots bokens ämne, att förlora en nära, var det leendets kväll, som ni kan se på bilderna nedan. Tack Tomas Mozga för bilderna.

Media om Kära Döden

Rzeczpospolita, polsk dagstidning, skrev på torsdagen om boken Kära Döden och författarna Patty Pajak Zowczak och Anna Pajak, och idag skriver Sydsvenskan om behovet av att prata om döden med barn och ungdomar. Kära Döden är en av de böcker som nämns i sammanhanget.

Rzeczpospolita

Sydsvenskan

Dags för releasefest!

I morgon, onsdag 22 oktober, klockan 18.30 är alla bokälskare välkomna till Bysis Bok & Papper, Hornsgatan 80 i Stockholm, för releasefest för Kära Döden.
Lyssna till författarna Patty och Anna och hör dem berätta om tillkomsten av boken. Ställ frågor, träffa kända och okända och köp ett rabatterat och signerat exemplar av Kära Döden.

Varmt välkomna!

Se mer här:

Äntligen finns Kära Döden i bokhandeln

Anna Pajak och Patty Zowczaks Pajaks fantastiska bilderbok om döden, detta svåra och obegripliga, finns nu i en boklåda eller internetbutik nära dig.

"… en imponerande och varmt rekommendabel debut om livet och döden." Elisabeth Eliasson Roos / BTJ

Glansholms Bokhandel

Författaren Mattias Edvardsson om mobbning i Nyhetsmorgon

Mattias Edvardsons författarskap präglas av utanförskap och utsatthet. Han debuterade 2012 med romanen Dit drömmar färdas för att dö. I våras kom hans andra bok, Där framtidens fötter vandrar. Hör honom prata om mobbningens mekanismer i Nyhetsmorgon.
Nyhetsmorgon

Releasefest för Kära Döden

Välkomna till releasefest för Kära Döden!
Festen går av stapeln på Bysis Bok och Papper på Hornsgatan i Stockholm onsdagen den 22 oktober från 18.30. Då finns möjlighet att höra på, prata och umgås med författarna till den här fantastiska boken som vi på förlaget fått äran att arbeta med och ge ut.

Kära Döden finns i handeln 13 oktober.

Ladda ner inbjudan här.

Välkomna!

Nytt releasedatum för Kära Döden

Anna Pajak och Patty Pajak Zowczaks debutbok, Kära Döden kommer släppas tidigare. Mitten av oktober är det som gäller!!!

Lysande recension för Där framtidens fötter vandrar

"Jag ska inte linda in det: det här kan vara något av det bästa jag någonsin läst. Varje mening känns som noga avvägd poesi och trots detta är språket lättillgängligt och historien framåtdrivande. Även i dåtidspartierna. Dessutom hittar jag få om ens någon transportsträcka. Varje ord känns som vägt på guldvåg, varje stavelse har ett syfte."

Så börjar Josefine Lindén på dagensbok.com sin recension av Mattias Edvardssons Där framtidens fötter vandrar.

Vi på förlaget tackar. Kan det bli bättre?

Recension dagensbok.com