Parabellum Nord Förlag


Melorytmia - De tysta noterna

Ett sömnigt sommarlov vaknar till liv när Wolfgang följer efter en visslande melodi som leder honom till Melorytmia - staden där musiken lever!

Den 20 oktober släpper vi boken Melorytmia - De tysta noterna av Henrik Evrell och Mattias Dellert. Boken är rikt illustrerad av Gustaf von Arbin.

Grattis Mattias

Vi på förlaget skickar varma gratulationer till Mattias Edvardsson som tilldelats ett ettårigt arbetsstipendium från Sveriges författarfond.
Lycka till med skrivandet!

Wolfgang och Harmoni

Efter sommaren släpper vi en barn- och ungdomsbok som handlar om en musikstad där de olika musikstilarna börjat bråka med varandra. För att musiken ska leva vidare måste de på något sätt bli sams igen.
Det blir Wolfgang som tillsammans med Harmoni, en flicka från staden, försöker lösa problemet.
Boken är skriven av Mattias Dellert och Henrik Evrell och illustrationerna är gjorda av Gustaf von Arbin.
Mer om boken kommer snart...

Ny Mullvadenbok i höst!

I höst kommer vår nionde bok med den lilla Mullvaden.
Det är Hur den lilla Mullvaden fick sina byxor, den allra första boken som Zdenek Miler skrev om den lilla figuren. En riktig klassiker alltså!

Nytt inför 2015

Under 2015 kommer vi att släppa en bok av Mattias Dellert, Henrik Evrell & Gustaf von Arbin. En kapitelbok med teckningar för barn från 9 år och uppåt. Mer info senare.

Första upplagan av Kära Döden som släpptes i oktober har redan sålt slut. För er som letar efter den kan välsorterade boklådor fortfarande ha kvar något exemplar. Troligen görs en nytryckning av boken under våren.

Andra av våra böcker som är slutsålda är En sinnessjuk värld, Den lilla Mullvaden och julen, samt Den lilla Mullvaden och paraplyet. Om man letar efter någon av dessa är ett tips att kika in till Anneli på St:Pauls Bok och Papper på Söder i Stockholm, hon är lite av vår "hovleverantör".

Tidningen Kulturen recenserar Kära Döden

"Kära döden är en varmt berättad historia som jag verkligen vill rekommendera. Jag tror att den är bra för vuxna att läsa tillsammans med sina barn. Döden kan göra väldigt ont, men den är inte konstigare än födelsen", skriver Stefan Whilde.

Tidningen Kulturen

Mattias Edvardsson nominerad till kulturpris

Mattias Edvardsson har nominerats till Trelleborgs Allehandas Kulturpris 2014. Grattis säger vi!
Vinnare meddelas den 20 november.

Intervju med Mattias

Novell av Mattias Edvardsson

Lyssna på Mattias Edvardsson när han läser sin novell Nattdjur. Novellen belönades med andrapris i Umeå Novellpris 2014 och handlar om hur snabbt livet kan förändras när man tittar bort en sekund.

Nattdjur

Systrarna Pajak i Sveriges Radio

Hör författarna Anna Pajak och Patty Pajak Zowzcak berätta om sin bok Kära Döden i Sveriges Radios Megapol.

Megapol

SVT Gokväll om boken Kära Döden

Patty Pajak Zowzcak och Anna Pajak pratar om döden och arbetet med boken Kära Döden i SVT:s Gokväll

Gokväll Svt-play