Parabellum Nord Förlag


Deckare på gång

I dagarna lägger vi sista handen vid deckaren Mörk midsommar, av Jan Olsson och Reine Nelson.
Boken utspelar sig på en ö i Stockholms skärgård under en torr, het sommar. Även om den yttre miljön är ljusblå och sommarnattsdov, så är det som försiggår på ön, inom de inblandade och i rättmaskineriets salar inte lika ljust. En historia som i flera delar hämtar stoff ur verkligheten. En bok att krypa upp i soffan med när höstmörkret kryper närmare.

Vi återkommer när releasedatum är bestämt.

Äntligen sommar!

Nu tar vi ledigt över sommaren. Hösten startar vi med att ge ut Mörk midsommar av Jan Olsson och Reine Nelson. En deckare där ett mord på en skärgårdsö förbryllar polisen och leder bakåt i tid till andra brott och andra passioner. Mörk midsommar är en bok förankrad i verkligheten som bl.a. visar på det komplicerade förhållandet som råder mellan advokater och poliser/åklagare samtidigt som den visar vilka svåra situationer och val de inblandade kan stå inför.

Melorytmia besöker skolor

Skaparna av Melorytmia - De tysta noterna gör nu en serie besök på skolor och bibliotek i Stockholmstrakten.

Hur skriver man en bok? Varför är det så bra att samarbeta för att skapa nya saker? Varför behövs Tystnaden? Hur kan man se på någons kläder vilken musik den tycker om? Frågorna är många...

Hittills har de bl.a. varit på TioTretton på Kulturhuset, Adolf Fredrik i Farsta och Södermalmsskolan. Mycket uppskattat av både författare och barn!

Om ni jobbar med barn på mellanstadiet och vill ha besök av inspirerande författare så hör av er till mig: Solveig Hiestand, info@parabellumnord.se

God Jul och Gott Nytt År

Det gångna året har den lilla Mullvaden fått sig ett par byxor och så har vi tillbringar mycket tid i Melorytmia - staden där musiken lever...

Efter nyår ger sig skaparna av Melorytmia ut i skolorna för att prata om boken och alla Melorytmias karaktärer och till våren ser vi fram emot en ny deckare av fd. kriminalkommissarie Jan Olsson, denna gång tillsammans med försvarsadvokat Reine Nelson.

Till dess önskar vi alla våra läsare, författare och medarbetare en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

Melorytmia recenseras i SVT

"En fantastisk resa in i musiken... " säger Per Sinding Larsen i SVT Gomorron Sverige om boken Melorytmia - De tysta noterna.

Se hela recensionen här

Melorytmia på TioTretton

Nu på lördag kör Melorytmia-gänget musikdag på Kulturhusets TioTretton-bibliotek. De kommer snacka musikstilar, böcker, inspiration och mångfald, samt göra en illustrationsworkshop. Efter det blir det DJ-skola.

Så missa inte detta kl 14-17, bara för 10-13-åringar, ta med alla kompisar ni vill i rätt ålder!

TioTretton

Fest för den lilla Mullvaden!

Hur den lilla Mullvaden fick sina byxor, vår nionde bok om den lilla Mullvaden släpps nu lagom till jul!

Det vill vi fira genom att bjuda in er alla till Anneli på St:Pauls Bok- & Papper, St:Paulsgatan 24, Mariatorget.

Så titta in på lördag den 28 november, 12.00-16.00, till en dag med doft av nytryckta böcker, dessutom kan du inhandla förlagets andra böcker till rabatterade priser samt så klart botanisera i den anrika bokhandelns övriga kvalitativa utbud.

Varmt välkomna!

Releasefesten!!!

Underbart att så många kom för att fira boken Melorytmia - De tysta noterna och de tre upphovsmännen Mattias Dellert, Henrik Evrell och Gustaf von Arbin på Södra Teatern igår. Vilken fantastisk kväll det blev, tack alla ni som kom!

Ett särskilt tack till medlemmar från Shout out Louds och Tussilago som förgyllde kvällen med livemusik, Dj Mimmi som fixade musik och Bettina som höll ordning på böckerna.

Extra härligt att så många av våra yngre fans fanns på plats, ni är verkligen bäst!

Välkommen till releasefest!

Onsdagen den 11 november kl 17-01 firar vi barn- och ungdomsboken Melorytmia - De tysta noterna av Mattias Dellert, Henrik Evrell och Gustav von Arbin. Festen hålls på Södra Teatern, Mosebacke, vid 18.30 berättar författarna om boken, senare blir det bla. dj sessions, banden Shout out Louds, Tussilago mfl.

See you there...

Ps: Kids är varmt välkomna i vuxens sällskap fram till kl. 22.00

Besök Melorytmia redan nu

Äntligen ute i handeln!

Nu finns Melorytmia - De tysta noterna tillgänglig för alla läshungriga, perfekt höstlovsläsning!
Boken finns hos alla nätbokhandlarna och i välsorterade boklådor. Om din favoritbokhandel inte har den, be dem beställa ...

Besök även Melorytmia